سوالات متداول مهاجرت به کانادا
[av_heading heading=’روند مهاجرت به کانادا به دلیل وجود روشهای متنوع اقدام برای دریافت هر یک از انواع ویزای کانادا دارای جزئیات و جوانب متعدد و فراوانی است. اما با این حال قصد داریم تا در این مطلب به توضیح متداولترین سوالات در رابطه با مهاجرت به کانادا بپردازیم.
آیا پروسه مهاجرتی خاصی برای هر یک از استانهای کانادا وجود دارد؟
بله، به برخی از استانهای کانادا از طرف سازمان مهاجرت، پناهندگی و شهروندی IRCC این اجازه داده شده تا تحت برنامه نامزدهای استانیPNP، افراد واجد شرایط مهاجرت را انتخاب کنند.
از این رو استان کبک دارای اختیار انحصاری برای انتخاب نامزدهایی است که قصد اقامت در این استان را دارند. این متقاضیان مشمول معیارهای انتخابی کبک، آزمایش مدیکال فدرالی و اجازه امنیتی میشوند. آنها همچنین باید برای پیگیری پروسه مهاجرتی خود توسط ماموران مهاجرت کبک هزینه اضافهای را نیز پرداخت کنند.
لازم به ذکر است که آن دسته از متقاضیانی که واجد شرایط معیارهای انتخابی فدرال کانادا باشند معمولا مورد تائید معیارهای انتخابی استان کبک قرار نمیگیرند و بالعکس.
چه کسانی واجد شرایط دریافت ویزای مهاجرت کانادا هستند؟
انواع ویزای مهاجرت به کانادا (اقامت دائم) برای متقاضیان درخواست کارگران ماهر فدرال و کبک (federal and Quebec skilled workers)، نامزدهای استانی PNP، افرادی که در کانادا به کار و یا تحصیل پرداختهاند و تجار و صاحبان کسب و کاری که در زیرمجموعه مهاجرت اقتصادی به کانادا قرار میگیرند، ممکن است صادر شود.
فامیل نزدیک و درجه یک شهروندان کانادایی و افراد دارای اقامت دائم نیز ممکن است از طریق درخواست اسپانسرشیب خانوادگی family sponsorship موفق به دریافت ویزای کانادا شوند. در برخی موارد کشور کانادا به دلایل بشردوستانه برای پناهندگان واجدشرایط نیز ویزای مهاجرت به کانادا صادر میکند.
سیستم جامع رتبهبندی کانادا چیست؟
سیستم جامع رتبهبندی و یا CRS، سیستم متمایز امتیازبندی دولت کانادا برای رتبه دادن به متقاضیان درخواست ویزا از طریق Express Entryاست و شامل فاکتورهای ارزیابی سن، تحصیلات، مهارت و تجربه کاری و تخصص در هر یک زبانهای انگلیسی و فرانسوی میشود.
به همین جهت کاندیداهای واجد شرایط میتوانند پروفایل خود را از طریق ابزار Express Entry وبسایت سفارت کانادا ارسال کنند و بنابر امتیازات CRS، مورد ارزیابی و رتبهبندی قرار بگیرند. از این رو، دولت کانادا به طور مستمر دعوتنامههای ITAs اقامت دائم کانادا را ظرف شش ماه برای کاندیدهای طرح Express Entry با بالاترین رتبه ارسال میکند.
‘شرایط اقامت پس از فارغالتحصیلی در کانادا به چه صورت است؟
افرادی که موفق به دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا میشوند، میتوانند پس از اتمام تحصیلات خود در هر یک از مقاطع دانشگاهی در کانادا، با دریافت مجوز کار تماموقت PGWP با حداکثر اعتبار ۳ساله به کار و و زندگی در کشور کانادا پرداخته و پس از گذشت مجموع ۵ سال از اقامت در کانادا (زمان تحصیل و کار)، نسبت به دریافت اقامت دائم این کشور PR اقدام نمایند.
ایا موضوع سن متقاضی برای مواردی نظیر ویزای تحصیلی کانادا و یا طرح Express Entry مهاجرت تاثیرگذار است؟’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-4423y8′]
بله. معمولا برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا، نسبت به هر مقطع تحصیلی و دانشگاهی نظیر کارشناسی و ارشد، موضوعی به نام شرط سنی و گپ تحصیلی مطرح است. این بدین معنی است که بنابر قوانین دپارتمان پذیرش موسسه آموزشی در کانادا، فرد نباید دارای سن نامناسبی برای ادامه تحصیل در یک مقطع تحصیلی باشد و یا با فاصله زمانی زیاد از آخرین مدرک تحصیلی، قصد ادامه تحصیل در این کشور را داشته باشد.
بنابراین میتوان اینطور گفت که گپ تحصیلی بین ۲ تا ۳ سال برای مقطع کارشناسی و تا حداکثر ۵ سال برای مقطع ارشد قابل پذیرش است. لازم به ذکر است که متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا با داشتن حداکثر سن ۳۰ سال نیز مجاز به ادامه تحصیل در کالجها و دانشگاههای کانادا بوده و با ارائه سوابق کاری مرتبط، امکان دریافت ویزای تحصیلی این کشور را خواهند داشت.
لبته در برخی مقاطع و رشتههای تحصیلی استثنائاتی وجود داشته و افرادی با سن بیشتر از ۳۰ سال نیز مجاز به دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی کانادا خواهند بود، شما میتوانید برای اطمینان از واجد شرایط بودن برای شرکت در طرح تحصیلی کانادا از ابزار ارزیابی تحصیلی هوشمند استفاده کنید.
اما برای طرح Express Entry، سن یکی از فاکتورهای امتیاز CRS است. سن برای یک متقاضی مجرد تا ۱۱۰ امتیاز و برای یک متقاضی متاهل تا ۱۰۰ امتیاز ارزش دارد. بیشترین امتیاز کسبشده از طریق سن برای طرح Express Entry مربوط به متقاضیان ۲۰ تا ۲۹ ساله است.
متقاضیانی که دارای سنی بیشتر از ۴۵ سال باشند امتیازی بخاطر فاکتور سن دریافت نمیکنند، اما با اینحال ممکن است در فاکتورهای دیگر رتبهبندی CRS دولت کانادا قوی ظاهر شده و برای طرح مهاجرت Express Entry واجد شرایط باشند.
تفاوت ویزای سینگل و مولتی کانادا در چیست و موضوع سابقه سفر تا چه اندازه در موفقیت دریافت ویزای کانادا تاثیرگذار است؟
بنابر تجربه کارشناسان امور مهاجرت به کانادا گروه شرکتهای نیلگام، در حال حاضر عموم ویزاهای کانادا به صورت مالتیپل و یا همان مولتی (چندبار ورود) برای متقاضیان ایرانی صادر میشود و جز در موارد خاص، برای متقاضیان ویزای سینگل (یکبار ورود) صادر نمیشود.
این بدین معنی است که فرد با داشتن ویزای مولتی کانادا میتواند در هر بار سفر به مدت حداکثر ۶ماه در کشور کانادا اقامت داشته باشند. ویزای مولتی کانادا دارای اعتباری ۵ساله برای ایرانیان است، از این رو دارنده ویزای کانادا میتواند به صورت نامحدود طی ۵سال اعتبار ویزای کانادا و یا اتمام اعتبار پاسپورت خود، به کشور کانادا وارد و از آن خارج شود.
اعتبار واقعی ویزای مولتی کانادا ده ساله است، اما چون پاسپورت ایرانی دارای اعتباری ۵ساله است، اعتبار ویزای کانادا نیز برای ایرانیان ۵ساله محسوب میشود؛ اما چنانچه فردی دارای تابعیت کشور دیگری نظیر ترکیه باشد و پاسپورت آن کشور را داشته باشد، میتواند در صورت اخذ ویزای کانادا از اعتبار ۱۰ساله آن بهرهمند شود.
Travel History یا همان سابقه سفر از آن دسته از مواردی است که میتواند در تصمیمگیری آفیسر پرونده درخواست ویزای کانادا مبنی بر موافقت با درخواست و ریجکت نکردن آن تاثیرگذار باشد.
بدین ترتیب چنانچه پیش از اقدام برای دریافت هر یک از انواع ویزای کانادا نظیر تحصیلی و توریستی از سابقه سفر و ویزای کشورهای معتبر حوزه شینگن ، ویزای انگلیس، ویزای استرالیا و ویزای ژاپن در پاسپورت خود برخوردار باشید، به طور غیرمستقیم این موضوع را به آفیسر سفارت نشان میدهید که متقاضی قابل اطمینانی بوده و قصد اقامت غیرقانونی و بیش از جد مجاز در خاک کانادا را ندارید. بدین ترتیب با داشتن سابقه سفر قوی شانس موفقیت ویزا شدن درخواست خود را افزایش خواهید داد.